Lokalnytt fra ditt nabolag

TV på benk

Et eksempel på en lokal-TV som viser siste nytt fra nærmiljøet, er tv-8. Her får du ikke bare siste nytt fra nabolaget, men også nasjonale nyheter og regionale godbiter. Ildsjelene bak og foran kamerankan både TV og er lokalkjente. Lokal-TV har lange tradisjoner i Norge.

De som kan nabolaget best

Tidligere var det lokal-TVer over alt. Det kostet nesten ingen ting å lage og det var alltid nok stoff og ta av. Ofte var de som lagde det folk som hadde jobbet med TV eller jobbet med TV på dagtid. Lokal-TV produseres gjerne på kvelder og i helger når man har fri, og uten lønn.

TVNorge var opprinnelig lokal-TV som kjøpte opp andre lokal TVer og ble en rikskanal. Derfor kaller de seg ofte for Norges største lokal-TV og er idag den tredje største kanalen etter seertall i Norge. Idag er humor et av deres største satsingsområder og alle i kanalen får bra betalt, spesielt komikerne.

Lokal-TV i våre hjerter

Lokalnytt gir en unik mulighet til å få med seg alt som skjer i nabolaget. Mange er spesielt glad i loka-TV fordi folk man kjenner blir intervjuet og vist frem. Ikke sjeldent er det innslag fra barneidretten i nærområde og ofte reklamerer lokale selgere og bransjer i området på lokal-TV.